10 Ekim 2013 Perşembe

Fifa 14

     Geçtiğimiz ayın son günlerinde piyasaya çıkan Fifa 14, bir yıldır bağırış, çağırış, yakarış, sevinç ve üzüntülerimize tanık olan Fifa 13'den bayrağı devraldı. Oyuna genel anlamda bakarsak, Fifa 13'ün üzerine çok şey katıldığını söylemek pek mümkün değil.  Oyundaki en büyük değişimin, menü arayüzlerinde gerçekleştiğini söyleyebiliriz.  2011 yılından bu yana Pes'ten bayrağı devralan Fifa özellikle bu yılın akabindeki üç yılda büyük gelişme kaydetti. Bu büyük sıçramanın üzerine Fifa'dan bu yıl yine bir sıçrama beklemek yapımcılara haksızlık olurdu.

    
                                                               Fifa 14'ten oyun içi bir kare.


Oyuna grafiksel olarak bakarsak,  Fifa 13'ün üzerine pek bir şey konulduğu söylenemez. özellikle oyuncu animasyonları konusundaki beklentimizi boşa çıkarmış EA ekibi. Zaten oyunculardaki yüz animasyonları konusuna rakibi Pes'in gerisinde olan Fifa bu yıl Pes'in Fox engine oyun motoru hamlesine hiçbir karşılık vermeyerek karşı taraftan büyük bir darbe yedi.

müziklere gelecek olursak, her sene geniş bir soundtrack listesiyle oyuncuların karşısına çıkan Fifa, bu sene de geleneği bozmamış. Sadece müzikleri için bile alınabilir.

oynanabilirlik konusunda Fifa üç yıldır ektiğini biçmeye devam ediyor. Gerçekten grafiksel olarak yeterli olmasına rağmen beklentilerimizi tam olarak karşılayamayan Fifa, oynanabilirlik konusunda yine olumlu bir çizgide ilerlemeye devam ediyor.

Malum oyun yazılarında puan vermek olmazsa olmazdır. biz de geleneği bozmayalım ve Fifa 14' e hak ettiğine inandığımız bir puan olan, 
87/100 'u verelim. bir başka oyun yazısında görüşmek dileğiyle, iyi oyunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder