8 Ekim 2013 Salı

Uludağ sözlük

       Uludağ sözlük, ilk olarak 2006 yılında Ekşi sözlük'e alternatif olarak ortaya çıkmış, başlık ve bu başlıkları tanım görevi görecek entrylerle desteklenme üzerine kurulu bir prensibi edinmiş internet sitesidir.

       Sözlüğün sahibi aynı zamanda sözlükte yazar olarak bulunan İsmail Alpen yani Zall'dır. sözlük ismini İsmail alpen'in de mezun olduğu uludağ üniversitesinden alır ve şuanda ülkenin en popüler ikinci sözlüğüdür. özellikle sosyal platformların ün kazanmasıyla yaygınlaşan internetten en büyük paylardan birini sözlükler almıştır. yaygınlaşmanın başlarına tekabül eden kuruluş yıllarından günümüze sözlükte büyük bir yazar artışı gerçekleşti.  an itibariyle sözlük istatistikleri ;


 
 
şeklindedir.
 
 
      Görüldüğü üzere sözlükte birçok entry ve başlık mevcut. bu başlıklardan en fazla entry girilmiş olanı, ''sözlük yazarlarının itirafları'' başlıdır. Başlıklar en fazla ''50'' karakterden oluşur ve bir entry en fazla ''50 bin'' karakter uzunluğunda olabilir.
 
      Yazar ve çaylak ve silik sayısına bakacak olursak,  toplam üye sayısının sadece 3'te1' lik kısmı yazar olmayı hak etmiştir. en önemli moderatörü salca'dır.
 
      
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder